Bronzoví páťáci

Páťáci urvali třetí místo v Karlových Varech!

Mladí indiáni mají za sebou zajímavý přípravný turnaj, který se konal v Karlových Varech.

Jednodenního turnaje se kromě mladých indiánů a domácího družstva zúčastnila ještě Slavia Praha a Teplice Huskies. Systém turnaje byl lehce neobvyklý - hrály se sice tři třetiny, ale první a druhá trvaly patnáct minut, třetí se pak hrála pouze pět minut jako prodloužení tři na tři, ovšem bez náhlé smrti. Navíc každá perioda se bodovala za dva body jako samotný zápas.

V prvním zápase modrobílé čekala Slavia Praha, se kterou se podělili o body při výhře 1:0, prohře 0:1 a remíze 0:0. V následujícím zápase Plzeň vyzvala Karlovy Vary, se kterými po prohře 2:3 vyhrála 4:1 a 3:1. V posledním duelu šlo o postup do finále s Teplicemi. S nimi si Škoda stejně jako se Slavií shodně rozdělila body po výhře 3:2, prohře 2:3 a remíze 0:0.

Finále nakonec díky horšímu skóre oproti Slavii indiánům uteklo, chuť si ale spravili v utkání o třetí místo s Karlovými Vary, které porazili 11:2. Za plzeňský tým byli jako nejlepší hráč turnaje vyhlášeni brankáři Allan Dietl a Jakub Novák, kteří po celý turnaj předváděli výborné výkony.

„Pochvalu si ale zaslouží všichni hráči, jelikož sehráli kvalitní zápasy, mezi prvními třemi týmy nebyly žádné rozdíly a turnaj mohl vyhrát z těchto klbů opravdu každý. Lepší umístění nám uteklo především kvůli prohrané první třetině s Karlovými Vary. Je to pro kluky poučení do dalších zápasů, že nesmí ani na chvíli polevit. Celý turnaj ale hodnotím určitě kladně,“ popisuje trenér Štěpán Hanzlík.

Sestava
Dietl, Novák, Halama, Jára, Kejř, Krofta, Kust, Lambot, Novotný M., Novotný L., Palek, Paštěka, Pelikán, Pohanka, Uxa, Vašta, Větrovský, Vítovec.


Výsledky
HC Škoda Plzeň vs. HC Slavia Praha - 1:0; 0:1; 0:0
HC Škoda Plzeň vs. HC Energie Karlovy Vary - 2:3; 4:1; 3:1
HC Škoda Plzeň vs. Teplice Huskies - 3:2; 2:3; 0:0
O 3. místo HC Škoda Plzeň vs. HC Energie Karlovy Vary - 11:2

Konečné umístění
HC Slavia Praha
Teplice Huskies
HC Škoda Plzeň
HC Energie Karlovy Vary