Dominik Simon po KV

Věřím, že si vše sedá a bude to ještě lepší, říká Dominik Simon

Modrobílí zvládli šestý ze sedmi přípravných duelů, navíc se dokázali pomstít právě za jedinou prohru Energii. U cenné výhry v derby nechyběl ani Dominik Simon, který s klubem po úspěšném try-outu podepsal staronový kontrakt.

Dominiku, začněme od vašeho try-outu. Jak probíhal?
Hodně zápasově (úsměv). Což ale pro mě bylo dobré, protože jsem se mohl více soustředit právě na ta utkání, než na nějaká přemýšlení, jestli to vyjde nebo ne. Nějaké duely se nám podařilo vyhrát, což je fajn a i já se cítím dobře. Takže jsem rád, že to vyšlo.

Jak na vás staronové angažmá v Plzni působí? Protože mnoha fanouškům jste se tehdy zaryl do paměti...
Musím říct, že i mně se Plzeň zaryla do paměti, hrozně jsme si to tady užili. Byli jsme spolu první rok se snoubenkou tady, bydleli jsme kousek od zimáku, strašně rádi na to vzpomínáme. Těšili jsme se, jestli naše oblíbená místa tady ještě jsou. Nějaká už nefungují, nějaká jsou jiná, ale určitě mám k Plzni hezký vztah.

Jak zhodnotit dnešní zápas?
Bylo to hodné bojovné, stále je nějaký čas do sezóny. Pořád potřebujeme nabrat nějakou herní pohodu, nějaké herní sebevědomí. Takže prostě i v sedmém zápase musíme hrát jednoduše a snažit se hodně bruslit, napadat a podobně. Jsem tedy moc rád, že jsme postupně dokázali zapnout a ukázali, že se umíme od něčeho odrazit.

Dnes se hrálo derby, bylo to na ledě poznat?
Úplně jsem to na ledě nevnímal. Možná to bylo trošku jiné i v tom, že to stále byl v uvozovkách pouze přátelský duel.

Také byla poměrně velká mlha, uzpůsobovali jste třeba něco ve formaci?
Úplně ne, i když možná zjednodušit hru by bylo na místě. Ale nějak speciálně jsme to neměnili.

Indiáni zapsali šestou výhru, začíná si tedy vše sedat?
Já doufám, že se lepšíme a sehráváme se. Možná to není úplně vidět, ale v nějakých malých věcech začínáme vidět, kde kdo je a věřím, že to bude ještě lepší.

Dominiku, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!