Přátelsky v KVA

KVA - PLZ 1:4 - Úspěšná odveta, Plzeň zapisuje šestou letní výhru!

Modrobílí se podruhé v letní přípravě postavili v derby Energii. Po domácím střetnutí se dnes představili v Karlových Varech.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

1:4
0:0, 0:1, 1:3

Branky a nahrávky: 58. Černoch (Jiskra, Procházka) – 24. Lev (Zámorský, Indrák), 56. Holešinský (Merezhko), 59. Schleiss (Simon, Holešinský), 60. Rohlík (Mertl).
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Rozhodčí: Kostourek, Červenka – Frodl, Štěpánek

vyloučení
2:5
Využití
1:1
V Oslabení
0:1
Diváci
1486

HC Energie Karlovy Vary

Frodl (Hamalčík) – Moravec, Mikyska, Rulík, Plutnar, Šalda, Dorot – Janata, Jiskra, Beránek, Procházka, Kofroň, Kružík, Černoch, Čihař, Sapoušek, Redlich, Šír, Koffer

HC Škoda Plzeň

Hrenák (Malík) – Brůna, Zámorský, Merezhko, Skok, Kvasnička, Pšenička – Schleiss, Simon, Holešinský, Matýs, Urban, Rohlík, Indrák, Mertl, Lev, Hauser, Mužík, Jansa

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

V utkání jako první zahrozil domácí Dorot, jenž zůstal sám před Hrenákem, leč ten situaci ustál. Po chvilce se snažil zamést touš mezi betony Kofroň, ještě se k dorážce prodral Kružík, ten ovšem poloodkrytou klec Škody minul. Za modrobílé se osmělil navrátilec Merezhko, jeho dělovka od modré na Frodla neplatila. Když později z levého kruhu úspěšně nezakončil po souvislém tlaku svých barev ani Kružík, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

To poměrně rychle v úvodu prostřední periody změnil Jakub Lev. Odchovanec Škody si na brankovišti našel předchozí pokus Kvasničky od modré, puk si ještě potáhl k pravé tyči a přes obránce kolem ležícího Frodla rozvlnil síť. Energie se rychle hnala za vyrovnáním, leč tutovku Redlicha zblízka zastavil beton Hrenáka. Zase až moc přesně mířil z mezikruží Matýs, zakončení rozezvučelo brankovou konstrukci. A protože se těsně před druhou přestávkou nevedlo ani v přesilové hře dorážejícímu Sapouškovi Plutnarovy rány, docházelo se do kabin za fotbalového vedení indiánů.

Na startu závěrečné dvacetiminutovky se z vlastního pásma až před Hrenáka protáhl Koffer, mezi betony ale místečko nenašel. Až ve čtyřiapadesáté minutě derby dostala Plzeň výhodu přesilové hry a nepohrdla. Adrián Holešinský obdržel pobídku na pravý kruh a z první načapal Frodla ranou po ledě. Karlovy Vary se dočkaly vzápětí, když rovněž udeřily v početní výhodě. Svou třetí v utkání využily zásluhou Jiřího Černocha, který dostal nabito před hostující svatyni od pravé tyče. Poslední slovo si v zápase ovšem vzali modrobílí. Nejprve opuštěnou klec trefil z levého kruhu Jan Schleiss, na konečných 1:4 upravil z velmi podobného místa Ondřej Rohlík.

Škoda se tak pomstila za první letošní derby a bere celkově šestou výhru ze sedmi utkání této letní přípravy! V dalším duelu se představí v pátek šestého září před svými fanoušky, hostit bude německé Crimmitschau.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka (HC Škoda Plzeň): „V první třetině nám chyběl pohyb a dostávali jsme se hodně pod tlak. Ve druhé části jsme to trošku zvedli a už se ta hra vyrovnala. Podařilo se nám dát gól ze hry pět na pět i početní výhody, ale škoda toho závěru. Nemůžeme udělat útočný faul, dostali jsme se zbytečně pod tlak a inkasovali gól, měli jsme již duel za stavu 2:0 v klidu dohrát. Nakonec jsme vše ubránili, máme cenné vítězství a byl to dobrý zápas.“