Preview 5. kolo

Indiáni na válečné stezce! Vyrážejí na lov Tygrů

Extraliga se rozjíždí na plné obrátky, na indiány čeká již pátý zápas během deseti dnů - představí se na severu Čech.

5. kolo ONLINE: LIBEREC vs. PLZEŇ od 18:00!


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
27. září 2024
5. kolo Tipsport extraligy

Indiáni nemají led Liberce zrovna dvakrát v oblibě. Od roku 2017 pod Ještědem odehráli šestnáct střetnutí, dvanáctkrát padli, čtyřikrát z toho bez vstřelené branky. Vítězství za tři body navíc brali jen dvakrát. V loňském roce ovšem v jámě Tygří v obou případech svedli těsné bitvy, jednu opanovali v nájezdech a druhou ztratili 1:2. Jak si oba soupeři povedou nyní?


Z tábora soupeře
Tygři předloni z páté pozice ztratili postupovou čtyřku o pouhý bod, vloni týmu chyběly ze sedmé příčky čtyři. V předkole play-off Liberec sice po velkém obratu z 0:2 opanoval nakonec sérii s Olomoucí 3:2, avšak ve čtvrtfinále již bez čestného úspěchu nestačil na pražskou Spartu.

Na jaře odešel Adam Najman do finského Tampere, Jan Šír do Karlových Varů, Dávid Hrenák do Plzně, Ronald Knot do Helsinek, Ian McCoshen do Kunlunu, Jakub Rychlovský zkusí zabojovat o NHL v Detroitu, Miroslav Mucha zamířil do Žiliny a Michal Birner ukončil kariéru.

Naopak novými tvářemi jsou Róbert Lantoši z Mladé Boleslavi, Martin Ryšavý a Radim Šimek ze zámoří, Christian Thomas z Bolzana, Adam Musil z Pardubic, Michael Krutil z Litoměřic a ze Švédska se vrátil Petr Kváča. Naposledy dorazil Jonáš Peterek z Vítkovic a Filip Jansa z Plzně.

Severočeši v přípravě stihli sedm duelů, z toho ten s HC Ajoie byl kvůli mlze předčasně ukončen. Dále pak mužstvo na úvod letních zápasů dvakrát padlo s Vervou, poté dvakrát i s Kladnem. Ještě před tím přišla výhra v prodloužení s Lausanne a 6:2 s Fribourguem.

V úvodních čtyřech kolech Tipsport extraligy Tygři vybojovali pět bodů, paradoxně vždy uspěli na ledě soupeře. Na úvod soutěže v Brně 2:1, později v nájezdech v Hradci Králové. Naopak doma podlehli Vítkovicím 2:4 a naposledy stejným poměrem i Litvínovu.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 0
HC Sparta Praha 5
(0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Irving (Ton, Forman), 29. Salomäki, 32. Ton (Moravčík, Krejčík), 39. K. Hrabík (Najman, P. Kousal), 59. Ton (Najman).
HC Škoda Plzeň: Malík – Malák, Zámorský, Rubins, Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Archambault, Lalancette, Lev – Schleiss, Simon, Holešinský – Söderlund, Klepiš, Rohlík – Urban, Mertl, Matýs – Šiler.


Bílí Tygři Liberec 2
HC Verva Litvínov 4
(2:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Faško-Rudáš (Ivan), 19. Faško-Rudáš (Filippi) – 10. McIsaac (Sandberg), 20. Hlava (D. Kaše, O. Kaše), 25. McIsaac (O. Kaše), 36. Sandberg (Koblasa).
Bílí Tygři Liberec: Král – Ivan, Krutil, Aubrecht, Melancon, Derner, Galvas, Petrovický – Ryšavý, Filippi, Faško-Rudáš – Flynn, A. Musil, Lantoši – Kelly Klíma, Jansa, Thomas – Zachar, Vlach, Handl – Peterek.