Ohlasy 5. kolo

Měli jsme šance na tři body, s pokorou bereme i dva, praví Petr Zámorský

V letošní sezóně zatím platí jediná jistota, každé venkovní utkání plzeňských indiánů míří do prodloužení. Ve Vítkovicích Škoda uspěla, v Boleslavi se naopak radoval soupeř. V zápase proti Bílým Tygrům vystřelil bod navíc obránce Rubins.

Indiáni měli výborný vstup do zápasu, hned v první minutě poslal kotouč za záda Kváči Tim Söderlund. V prostředním dějství Tygři srovnali po rychlém brejku, zápas nakonec za stavu 1:1 dospěl až do prodloužení, kde slavila Škodovka. S pokorou dva body z Liberce bereme. Měli jsme v utkání šance, abychom si odvezli ještě o bod více, ale zatím nás v sezóně trápí koncovka. Liberec je velice kvalitní tým, má velkou ofenzivní sílu, nicméně také momentálně není v dobrém rozpoložení, tak tam domácím také nic nespadlo.“ hodnotí utkání Petr Zámorský.

V Mladé Boleslavi Západočeši vyslali na bránu pouze patnáct střele, při domácím utkání se Spartou dokonce jen třináct, dnes to byla ovšem zcela jiná písnička. „V minulém zápase proti Spartě jsme měli jen třináct střel, tak jsme se na tom v tréninku více zaměřovali. Měli jsme na to i meeting, protože proti Spartě to nebyl jediný zápas, kdy se nám takto nedařilo. Dnes jsme chtěli hrát jednoduše, tlačit se do brány a doufat, že nám tam něco spadne, což se povedlo,“ dodává plzeňský bek.

Škodovka v pěti zápasech vstřelila pouhých sedm branek. Další mohou indiáni přidat v nedělním zápase proti Kometě. „Už to bylo z naší strany lepší, měli jsme více šancí na to dát gól, než v předchozích zápasech, nicméně stále nám schází takový ten klid na hokejkách. Výhra jistě potěší, znovu opakuji, dva body z Liberce bereme, musíme ovšem nadále poctivě pracovat,“ říká závěrem Petr Zámorský.

FOTO: Bílí Tygři Liberec.