LIB - PLZ

LIB - PLZ 1:2pp - Další venkovní prodloužení, v něm vystřelil bod navíc Kristians Rubins

Plzeňští indiáni vyjeli potřetí v aktuální sezóně mimo svoje prérie, jejich cesta tentokrát vedla do Liberce. A Západočeši utkání začali skvěle, již v první minutě šli do vedení.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:2p
0:1, 1:0, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 27. Derner (Faško-Rudáš, Filippi) – 1. Söderlund (Lev, Lalancette), 62. Rubins.
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Pražák, Barek – Frodl, Svoboda.

vyloučení
5:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:36
Zblokované střely
7:17
Hity
5:3
Vhazování
31:26
Diváci
4257

Bílí Tygři Liberec

Kváča (Král) – Budík, Melancon, Ivan, Galvas, Derner (A), Petrovický, Aubrecht, Krutil – Faško-Rudáš, Filippi (C), Thomas – Flynn, A. Musil, Lantoši – Ryšavý, Jansa, Kelly Klíma – Zachar, Vlach (A), Handl.

HC Škoda Plzeň

Hrenák (Malík) – Rubins (A), Zámorský, Malák, Merežko, Kvasnička, Dujsík, Piskáček – Söderlund, Lalancette, Lev (A) – Archambault, Mertl, Holešinský – Schleiss (C), Klepiš, Simon – Mužík, Urban, Matýs.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dávid Hrenák 62 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Olivier Archambault 0 0 0 -1 0
Tomáš Dujsík 0 0 0 0 0
Adrián Holešinský 0 0 0 0 0
Jakub Klepiš 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Christophe Lalancette 0 1 1 1 2
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Ondřej Matýs 0 0 0 0 0
Igor Merezhko 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Radek Mužík 0 0 0 0 0
Jan Piskáček 0 0 0 -1 2
Kristians Rubins 1 0 1 2 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Dominik Simon 0 0 0 1 2
Tim Söderlund 1 0 1 1 0
Tomáš Urban 0 0 0 0 0
Petr Zámorský 0 0 0 0 0

komentář

Plzeň měla fantastický vstup do zápasu. Střela Lalancetta od levého mantinelu se odrazila od Lva k volnému Timu Söderlundovi, který už věděl, kam poslat kotouč. Domácí mohli odpovědět v početní výhodě, avšak ve vlastním oslabení společně ujeli Holešinský se Lvem, druhá plzeňská branka z toho nebyla. Následně zahrozili i Bílí Tygři, Tomáš Filippi byl sám na pravém kruhu, místo střely ještě vybídl ke střele Thomase, jehož skvěle vychytal Hrenák. Stejný hráč to nedlouho poté zkoušel znovu, nicméně neuspěl ani na druhé straně nadvakrát Tomáš Urban. Bývalý gólman Liberce Dávid Hrenák se v poslední minutě činil i proti několika dorážkám Melancona.

Prostřední část odšpuntoval svou příležitostí Christophe Lalancette, který byl sám před Kváčou, plzeňský náskok ovšem nezdvojnásobil. O dvě minuty později místo toho přišlo domácí vyrovnání. Martin Faško-Rudáš se prodral útočným pásmem po pravé straně, následně oslovil na druhé vlně najetého Lukáše Dernera, čehož domácí veterán využil a srovnal. Plzeň si mohla vzít ztracené vedení zpět v polovině zápasu, v přesilové hře nebezpečně střílel Dominik Simon, forvard Škody ovšem trefil jen horní tyčku. Při rovnovážném stavu na ledě se pro změnu natlačil před Hrenáka Budík, plzeňský brankář na svém místě.

Na startu poslední dvacetiminutovky měl na hokejce jasný gól Igor Merezhko, avšak místo prázdné brány poslal kotouč jen do lapačky Kváči. Posléze si obě mužstva vyzkoušela hraní v další početní výhodě, nebezpečně znovu pálil Lukáš Derner, Hrenák byl pozorný. Ránu Lalancetteho z první zase vyrazil brankář Bílých Tygrů svou rukavicí. Necelých šest minut před koncem se proháčkoval až před Kváču Adrián Holešinský, jeho branku v rozhodující chvíli ale minul. A když neuspěl ani švédský útočník Tim Söderlund, zápas tak musel do prodloužení.

To trvalo jen necelé dvě minuty, Plzeň se dostala do přečíslení, Kristians Rubins si počkal, až Kváča půjde do rozkleku, následně mu poslal kotouč neomylně přímo pod břevno. Plzeň zapisuje druhou dvoubodovou výhru v sezóně, Liberec porazila 2:1 po prodloužení.

FOTO: Bílí Tygři Liberec.


Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Jsme nervózní a tím pádem i přemotivovaní, nedisciplinovaní, pak ty výsledky vypadají, jak vypadají. Máme další šanci za dva dny a musíme se vyhrabat z výkonů, které nás sráží. Plzeň byla po většinu duelu lepší. My jsme po prvním šíleném střídaní upadli trochu do letargie, pak se ta hra trochu vyrovnala, ale Škodovka byla nebezpečnější. Jenom vynikající Petr Kváča držel naši naději na body. Spravedlnost se, bohužel pro nás, ukázala poté v prodloužení.“

Jiří Veber (HC Škoda Plzeň): „Jsme šťastní za dva body, protože určitá nervozita na naší straně byla. Začátek sezony pro nás nebyl ideální a potřebovali jsme se od něčeho odrazit. Proti Liberci to bylo z obou stran hodně urputné, padalo málo branek. Myslím si, že jsme měli o něco více šancí, ale o bonusovém bodu mohl rozhodnout kdokoliv.“