Plzeň hostí Lekov cup již potřetí a bude obhajovat titul

Plzeň - O Velikonocích 10. – 13.4. se uskuteční třetí ročník Lekov cupu. Turnaj je určen pro žáky, kteří byli narozeni v roce 96 a mladším. Hrát se začne již v pátek. Konec turnaje je naplánován na pondělí. Bude se hrát tedy 4 dny, což je o den více, než při předchozích ročnících. Že se tento turnaj stále rozšiřuje a nabývá na dobrém jménu, naznačuje i rekordní počet přihlášených týmů. Turnaj odehraje 25 týmů z 9 zemí a očekává se, že se odehraje 98 zápasů. Největší pozornost je upínána na předloňského vítěze Spartu Praha a samozřejmě na domácí tým HC Lasselsberger Plzeň, jenž obhajuje loňský titul.

Kromě českých týmů se turnaje zúčastní i týmy z Ruska, USA, Slovenska, Německa, Rakouska, Švýcarska, Polska a Běloruska. „Máme i týmy jako Austrian Select, což je výběr Rakouska. V seznamu účastníků je i polský Prorink Stars, což také bude jistý výběr, který bude doplněn o hráče z Třince. Co se týče týmu USA, sehnali jsme tým ze severu země, tudíž se dá předpokládat, že kvalitou bude mnohem lepší než loňská Florida. Nedávno jsem mluvil s jejich manažerem a říkal, že mi soupisku ještě poslat nemůže, protože stále vybírá hráče, aby měl tým co nejsilnější, dá se tedy předpokládat, že Američané budou hodně kvalitní“, láká Michal Ovsjannikov, ředitel turnaje.

„Rádi bychom splnili cíl, že je to něco speciálního, něco lepšího než hrají kluci celou sezónu“, dále neskrývá cíle a přislibuje, že na začátku celého turnaje bude slavnostní zahájení a rozlosování ve čtvrtek večer. To má být spojeno i s rautem a vystoupením primátora a hlavních sponzorů. „Zahájení na ledu bude záměrně až v pátek večer. Chceme využít i některých pyrotechnických efektů a udělat z toho zahájení pořádnou show a chceme, aby ta show vynikla,“ naznačuje plány Ovsjannikov. Turnaj by měl navštívit i Treťjak, což je předseda ruské hokejové federace. Příslib dal i president Českého hokejového svazu JUDr. Tomáš Král. „Co se Treťjaka týče, jsem velmi optimistický. Už dostal oficiální pozvánku a v Plzni si již zarezervoval hotel,“ doplnil Ovsjannikov.

Týmy budou rozděleny po pěti do pěti skupin. "První tři z každé skupiny postoupí přímo a postoupí i nejlepší tým ze čtvrtého místa," upřesnil předseda organizačního výboru Zdeněk Hůrka. Hrát se bude ve třech halách. V ČEZ Aréně, v tréninkové hale a v hale v Třemošné. Každý tým by měl odehrát každý den 2 zápasy. V pátek a v sobotu by se měly stihnout všechny zápasy ve skupinách. Ti co nepostoupí ze skupin, budou hrát další dny také o umístění. Zdeněk Hůrka závěrem připomíná trochu problémy s kapacitou šaten, ale zároveň dodává, že plzeňští mladíci budou mít stálou šatnu v šatně plzeňského A-týmu a všechny zápasy ve skupině odehrají v ČEZ Aréně: „Bude to tak nalosováno. Bude se ale losovat zcela veřejně a legálně. Pořádající tým samozřejmě tuto výhodu má,“ uzavírá Kůrka.

Účastníci Lekov cupu

1. Austrian Select (Rakousko)
2. BK Mladá Boleslav (Česká republika)
3. Deggendorfer SC Německo
4. Dukla Jihlava (Česká republika)
5. Havířov Panthers (Česká republika)
6. HC Klatovy (Česká republika)
7. HC Kometa Úvoz Brno (Česká republika)
8. HC Lasselsberger Plzeň (Česká republika)
9. HC Meteor Třemošná (Česká republika)
10. HC Slavia Bratislava (Slovensko)
11. HC Sparta Praha (Česká republika)
12. HIGHLANDS Hockey Team (Česká republika)
13. HK Dubnica nad Váhom (Slovensko)
14. HKM Žraloci Zvolen (Slovensko)
15. IS Sports Team (Česká republika)
16. Junosť Minsk (Bělorusko)
17. KLH Chomutov (Česká republika)
18. Kometa Group Brno (Česká republika)
19. Lokomotiva Veselí nad Lužnicí (Česká republika)
20. Moskito EHC Winterthur (Švýcarsko)
21. Něva Petrohrad (Rusko)
22. Pitěr 96 (Rusko)
23. PRORINK Stars (Polsko)
24. USA Select 96 (USA)
25. VHK Vsetín (Česká republika)