T1: KOM - PLZ

Na úvod turnaje junioři těsně padli

Stejně jako před rokem i letos na přípravném turnaji v Pardubicích junioři na úvod narazili na brněnskou Kometu.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

3:2
0:1, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky: 21. Modl (Sladký), 30. Pospíšil (Rakus), 30. Sakmár - 15. Kamas (Řehoř), 44. Sabiniok (Hořejší, Pšenička).
Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Kometa Brno

Hradil (Ondráček) – Zubíček, Pospíšil, Bůžek, Sakmár, Spamel, Vyhlídal, Moravec, Rakus, Habermann, Chludil, Veselský, Bošek, Nesvadba, Modl, Sladký, Štulo, Brabenec, Šebela.

HC Škoda Plzeň

Bašta (Černý) – Hromádka, Cícha, Kocek, Pšenička, Hnát, Petrov, Pata, Kamas, Řehoř, Mazanec, Hořejší, Klatovský, Hofrajtr, Fábera, Vlček, Struk, Sabiniok, Křepel, Karo, Fehér.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Mladí indiáni se s brněnskou Kometou, nakonec extraligovým finalistou, kvůli systému soutěže vloni vůbec nepotkali, hokejky tak společně zkřížili pouze jednou - také na turnaji v Pardubicích. Tehdy se oba celky rovněž potkaly na úvod dvoudenního klání a po vítězství 4:2 se radovali Západočeši.

Ti do vzájemného souboje vstoupili lépe i dnes, když se v úvodním dějství, které nepoznamenalo jediné vyloučení, tři vteřiny před sirénou jako první střelec prosadil Kamas od pravé tyče, když mu z mezikruží přihrál Řehoř.

V úvodu prostřední periody dosáhla Kometa na vyrovnání. Střílenou příhru z vrcholu pravého kruhu usměrnil na brankovišti do sítě Modl. A pak přišel nejdůležitější moment celého zápasu, Jihomoravané předvedli dvojité KO během čtyřiadvaceti sekund poslední minuty druhé třetiny. Nejprve akci tři na tři Brňané sehráli ukázkově, až z vrcholu pravého kruhu zamířil z druhé vlny nekrytý Pospíšil ke vzdálenější tyči, vteřinu před přestávkou pak navíc udeřil ještě Sekmár.

V poslední patnáctiminutovce se i v oslabení hnal za vyrovnáním Řehoř, Hradil zakročil betony. Kometa odpověděla Rakusem z mezikruží, ten rozezvučel brankovou konstrukci. Záhy se ještě jal dorážet Moravec, Bašta své barvy podržel. Škoda posléze nevyužila početní výhodu, ale brzy na to po buly v útočném pásmu na levém kruhu rychle přenesla hru na pravý, odkud zavěsil Sabiniok. Více toho ale již indiáni nestihli, na úvod turnaje tak těsně prohrávají.

Šanci na reparát mají hned za pár hodin, kdy ve druhém střetnutí tohoto hracího dne na souboj vyzvou německý Ingolstadt.