JUN: PLZ - KOM

Juniorům proti Kometě zvlhnul střelecký prach

Plzeňští junioři v rámci čtvrtého kola přivítali na svém stadionu brněnskou Kometu. Ačkoliv měli svěřenci Petra Vojana dostatek příležitostí, kotouč do brány soupeře nedostali.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

0:4
0:0, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 30. D. Moravec (Sakmár), 38. Svoboda (D. Moravec, Spanel), 52. Pavlík (Spanel), 55. Bošek (Halačka, Veselský).
Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Rozhodčí: Sýkora, Hucl – Sýkora, Deja

vyloučení
4:5
Využití
0:0
střely na branku
32:42
Diváci
88

HC Škoda Plzeň

Bašta (Houdek) – Cícha, Prošek, Skala, Hromádka, Pšenička, Hnát, Kocek – Řehoř, Pittr, Sabiniok – Koubek, Makovec, Hořejší (C) – M. Beran II, Mazanec (A), Borák (A) – J. Matějka, Klatovský, Úbl.

HC Kometa Brno

Ondráček (Javorek) – Sakmár, Spanel, Bůžek, Svoboda, Zubíček, Antony, A. Pospíšil – Halačka, Pavlík, Modl – Brabenec, Chludil, Boltvan – Rakus, Veselský, D. Moravec – Bošek, M. Červenka, Otava.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 60 42 4 38 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -2 4
Matyáš Borák 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 -3 0
Jakub Hnát 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -3 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 2
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 -2 0
Petr Makovec 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -1 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 2
Max Pšenička 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 -2 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0
Matyáš Úbl 0 0 0 -1 0

komentář

Na začátku utkání se hrál opatrný hokej. První velká šance přišla až na začátku páté minuty, Matyáš Úbl se zjevil sám před gólmanem Komety, ale hrací předmět poslal těsně nad branku. Na druhé straně reagoval šancí Maxim Sakmár, který ovšem z pravé strany Baštu nepřekvapil. Indiáni si záhy zahráli úvodní přesilovou hru v utkání, na modré čáře se odhodlal ke střele Max Pšenička, zařízení všk těsně minul. Lépe svá mířidla nesešteloval ani Danny Chludil na opačné straně. Z brejku si zase vybruslil před brankáře od zadního mantinelu znovu Úbl, na úvodní gól se čekalo dál. V závěru první periody se krátce za modrou čárou rozhodl vystřelit David Moravec, přestože toho Bašta příliš neviděl, svůj tým podržel. Úvodní třetina zápasu tak skončila bez branek.

Prostřední část odšpuntoval svou střelou Hynek Prošek, maskovaný muž Komety měl štěstí, že ho kotouč pouze trefil. Následovala pasáž hry, kde se oba celky postupně nechaly vyloučit, ale ani jeden z tým se z přesilové hry neradoval. Vše změnila až polovina utkání, kdy se Kometa dostala do vedení. Odražený kotouč v útočném pásmu dobruslil David Moravec, který z jedničky plácl do kotouče a ten zapadl přesně k tyči. Škodovka měla nedlouho poté velkou šanci na vyrovnání, Tadeáš Koubek byl sám mezi kruhy, forvard Škody si připravil puk ke střele, ale Ondráček proti němu předvedl zatím zákrok večera. A domácí to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož tři minuty před koncem druhé části se prosadil hostující Denis Svoboda, který střelou do prázdné brány zdvojnásobil vedení Brna.

V poslední dvacetiminutovce jako první ohrozil branku Adam Boltvan, Bašta nadvakrát jeho pokus zkrotil. Jakub Modl záhy nic nevymýšlel a rovnou za modrou čárou zkusil své štěstí, jeho rána nebyla špatná, avšak plzeňský brankář ji dobře viděl. Petr Makovec pro změnu rozjel rychlý protiútok, útočník Škody mířil ke vzdálenější tyči, tam ovšem moc místa nebylo, Ondráček byl připraven zasáhnout. Utkání se zlomilo v 52. minutě, kdy hosté odskočili na rozdíl tří branek. Matěj Pavlík si nabruslil do pásma na levém křídle, následně tvrdou ránou se trefil přesně k tyči. Definitivu výsledku dal Lukáš Bošek, který obdržel pocukrovanou přihrávku od zadního mantinelu. Plzeňští junioři v zápase bohužel nemířili přesně, Kometě na vlastním ledě podlehli 0:4.

FOTO: Jindřich Jager.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Těžko se mi takové utkání hodnotí, protože jsme podle mého od začátku nebyli horším týmem. Bohužel nás sestřelila naše impotence, neproměnili jsme velké šance, měli jsme tam prázdné brány, naopak soupeř své šance proměnil, což rozhodlo. My ovšem bojujeme dál, musíme proměňovat naše šance, poté to bude dobré.“

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): „Pro nás dobré utkání, dle mého jsme byli po celý zápas lepší. Domácí měli chvilkami optický tlak, avšak my jsme měli více šancí, které jsme naštěstí proměnili. Hráli jsme velmi dobře takticky, v poslední třetině jsme Plzeň vůbec nepustili do šance.“