JUN: PLZ - DÜS

Junioři na domácím ledě přemohli soupeře z Německa

Podruhé v rámci přípravných zápasů se mladí indiáni představili na domácím ledě, soupeřem jim byl daleký Düsseldorf. Západočeši německého soka zdolali 2:0 a zítra je čeká odveta.

HC Škoda Plzeň - Düsseldorfer EG

2:0
0:0, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 25. Mazanec (Hromádka, Cícha), 37. Klatovský (Mazanec).
Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Němec – Hošťálek, Rubáš

vyloučení
5:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Houdek (Bašta) – Hromádka, Cícha, Skala, Petrov, Hnát, Tolar, Pata, Kamas – Klatovský, Mazanec, Hořejší, Beran, Borák, Úbl, Řehoř, Koubek, Makovec, Sabiniok, Pittr, Vlček.

Düsseldorfer EG

Joklnen (Kuklok) – Scholk, Dvorak, Kreps (A), Kronhardt, Chodorowski, Van Leyen, Watanabe – Kollar (C), Afonln, Abramov, Vorotellak, Akhmadeev, Ganfluyer, Lelcher, Nemec (A), Müller, Samigulin, Zaytsev, Podolko

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Začátek zápasu se nesl ve svižném tempu a hra byla vyrovnaná. První dvě větší šance si vytvořil Tadeáš Koubek, ale ani v jedné z nich neuspěl. V jedenácté minutě se dopustila obrana Düsseldorfu velké hrubice, když zapomněla na Ondřeje Sabinioka, ten však tváří v tvář Joklnenovi neuspěl. V závěru dějství už přebírala herní iniciativu na svou stranu Škodovka a Petr Makovec mohl otevřít skóre těsně před ochodem do kabin, z mezikruží mířil nad.

Hned od začátku prostřední třetiny bylo jasné, kdo je na ledě pánem. Škodovka začala Düsseldorf přehrávat a zaslouženě vstřelila dvě branky. První gól utkání vsítil po krásné příhře do prázdné od Hromádky Aleš Mazanec a na 2:0 zvyšoval po dalším pěkném ťukesu do okryté klece Antonín Klatovský. Tato část nabídla i další velké možnosti na obou stranách, oba maskovaní muži se však překonávali a předváděli jeden lepší zákrok za druhým.

Ve třetí třetině už si Plzeňští vedení pohlídali, ba naopak ještě mohli přidat další trefy. Úniky Hořejšího s Klatovským se však neujaly a po závěrečné siréně zůstalo skóre stejné jako po druhém dějství, 2:0. Nulu si po výborném výkonu připsal brankář Štěpán Houdek.