JUN: PLZ - ING

Junioři se s výtečnou přípravou rozloučili stylově!

Hotovo, konec! Plzeňští junioři dnes završili letní přípravu, generálkou jim byl souboj s německým Ingolstadtem. Modrobílí se na extraligu naladili pěti výhrami v řadě, celkově jich z deseti utkání vybojovali sedm a pouze jednou pomyslně nebodovali!

HC Škoda Plzeň - ERC Ingolstadt

9:0
4:0, 2:0, 3:0

Branky a nahrávky: 2. Sabiniok (Mazanec, Borák), 6. Mazanec (Beran, Pittr), 9. Cícha (Skala), 13. Borák (Coufal), 29. Coufal (Mazanec), 30. Pittr (Beran, Makovec), 51. Tolar (Koubek, Hnát), 52. Skala (Pittr), 60. Klatovský (Kocek, Koubek).
Průběh utkání: 0:0, 9:0.

Rozhodčí: Turhobr - Hošťálek, Deja

vyloučení
3:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
Diváci
29

HC Škoda Plzeň

Houdek (Černý) - Hromádka, Prošek, Cícha, Skala, Hnát, Tolar, Pšenička, Kocek, Mazanec, Borák, Coufal, Sabiniok, Koubek, Klatovský, Beran, Pittr, Makovec, Hofrajtr, Vlček.

ERC Ingolstadt

Oswald (41. Wiens) – Muhr, Weidner, Schellhorn, Fauscheer, Zerhoch, Burbach, Lebsak, Lassmann, Franzese, Schaller, Kuttenreich, Kulpinau, Hofverberg, Biafore, Muchery, Reinwald, Grin, Oberth.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Shodou okolností se Plzeňští s Ingolstadtem popasovali v tomto létě již podruhé. Cesty je proti sobě svedly již na začátku srpna v rámci turnaje v Pardubicích. Lépe začali indiáni, kteří úvodní část opanovali poměrem 2:0. V polovině střetnutí se sice soupeř dokázal dostat na dostřel, avšak modrobílí se nenechali zaskočit a do druhé pauzy si již nesli pohodlně vedení 4:1. To již Ingolstadt dokázal pouze zkorigovat na konečných 2:4.

Dnes začala Plzeň jako velká voda! Využila hned první dvě přesilové hry zásluhou Sabinioka a Mazance a rázem byla po pěti minutách hry v pohodlném vedení. Do první sirény navíc udeřili ještě Cícha a Borák a Západočeši se o úvodní přestávce těšili ze čtyřbrankového náskoku.

Ten navíc opět navýšili v prostřední periodě, když se v polovině duelu během necelé minuty prosadili Coufal s Pittrem. V závěrečném dějství indiáni završili výsledek na konečných 9:0, když se dalšími dvěma slepenými góly prosadili Tolar se Skalou a v poslední minutě základní hrací doby také Klatovský. Škoda se tak naladila na extraligu nejlepším možným způsobem, Houdek navíc čisté konto vyšperkoval o vychytané nařízené trestné střílení.

Nyní je již na svěřence Petra Vojana čeká samotná soutěž. Tu odstartují první zářijový den, kdy na svém ledě přivítají od 13:00 jihočeský Motor.