DOR: JIH - PLZ

Dorost zahájil turnaj v Pardubicích prohrou na nájezdy

V Pardubicích odstartoval Pohár hejtmana Pardubického kraje, na úvod se plzeňští dorostenci utkali s Duklou Jihlava.

HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň

4:3sn
2:2, 1:1

Branky a nahrávky: 7. Kouba (Lédl), 9. Havlena, 21. Lédl (Pokorný, Spaskin), rozh. náj. Spaskin – 6. Blengino (Strnad), 8. Svoboda (Dário), 36. Strnad (Matoušek, Blengino).
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Rulíček – Hájková, Landsmann.

HC Dukla Jihlava

Ždimera (Morava) – Zmrhal, Pokorný, Pešl, Tramba, Frantl, Kopecký – Spaskin, Lédl, Kouba, Lukáš, Hrodek, Havlena, Kubín, Novák, Rauš.

HC Škoda Plzeň

Beran (Osvald) – Strnad, Holub, Volf, Souček, Hofman, Stupka – Dário, Vild, Chasák, Matoušek, Mečl, Svoboda, Bobek, Beran, Hobl.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeňští dorostenci byli pro turnaj v Pardubicích nalosováni do skupiny B, kde mimo jiné Škody jsou ještě celky Liberce, maďarského Újpesti a Jihlavy. A právě s Duklou indiáni Pohár hejtmana pardubického kraje zahájili. Všechny zápasy se hrály systémem 2 x 20 minut.

Hned v úvodu zahrozil po souhře se Strnadem Eliáš Matouše, jeho rána z první ovšem cíl nenašla. Západočechy to ovšem dlouho mrzet nemuselo, jelikož na konci šesté minuty šli přece jen jako první do vedení. Strnad tentokrát oslovil Dária Blengina, který již zamířil do černého. Odpověď dukly nicméně přišla za 27 minut, to když se Martin Kouba dokázal dorazit pokus Lédla. Jenomže jen o minutu později šla Škoda zase do vedení. Václav Svoboda parádně vyřešil akci v útočném pásmu a Ždimera v brance se pouze smutně ohlédl za svá záda. První třetina ovšem skončila nakonec nerozhodném výsledku, jelikož na 2:2 Tomáš Havlena.

Do druhého dějství vstoupila Dukla v oslabení, avšak Jihlava udeřila paradoxně ve vlastním oslabení. Po rychlé akci se kotouče zmocnil Tadeáš Lédl, který se štěstím prostřelil Berana. Plzeňský gólman čelil nedlouho poté další výzvě, když na něho jel osamocený Hrodek, tentokrát se ovšem maskovaný muž indiánů vyznamenal. Na Berana nevyzrál ani v jednoznačné střelecké pozici Spaskin. Na konci 35 minuty Jihlava neproměnila ani vyloženou šanci, když na Berana jeli hned tři hráči Dukly. A tak přišel trest, ránu Zdeňka Strnada zastavila až síťka v brance, zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů.

V nich padla jediná branka, hned v první sérii rozhodl o vítězství Jihlavy Myroslav Spaskin. Plzeň vstoupila do turnaje jedním bodem.