DOR: PLZ - JIH

Dorost ovládl turnaj v Pardubicích, ve finále nedal šanci Jihlavě!

Dopolední nájezdové drama rozhodlo o postupu plzeňských dorostenců do finále, to rozehrála Škoda proti Jihlavě, které měli po včerejšku co vracet.

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava

6:3
3:1, 3:2

Branky a nahrávky: 4. Tománek (Fodor), 14. Matoušek, 15. Svoboda (Mečl), 22. Matoušek (Slováček), 25. Blengino (Matoušek, Slováček), 28. Fodor (Tománek) – 3. Lédl (Kouba, Spaskin), 34. Havlena, 38. Kubín (Lédl)
Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:3.

Rozhodčí: Pilný, Kratochvíl – Hájková, Landsmann.

HC Škoda Plzeň

Osvald (Beran) – Pitter, Hanzlík, Fiala, Strnad, Boskovic, Ferda – Fodor, Tománek, Slováček, Blengino, Vild, Matoušek, Svoboda, Bělík

HC Dukla Jihlava

Ždimera (Morava) – Zmrhal, Pokorný, Pešl, Tramba, Duben, Frantl – Spaskin, Lédl, Kouba, Lukáš, Hrobek, Havlena, Kubín, Novák, Pospíšil, Lexa.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Stejně jak v semifinále, tak ani do zápasu o všechno nevstoupila Škoda pravou nohou, již ve třetí totiž prohrávala. Kouba z pravého kruhu poslal kotouč před branku, kde ho šikovně tečoval mimo dosah plzeňského brankáře Matyáš Lédl. V následující minutě ovšem dostal ideální puk mezi kruhy Matěj Tománek, který nadvakrát srovnal s Jihlavou účty. V polovině první třetiny si indiáni zahráli úvodní početní výhodu, jenomže v oslabení mohl zahrozit Zmrhal, Osvald byl na své místě. Ve čtrnácté minutě naopak podnikl rychlý výpad do třetiny Eliáš Matoušek, který ostrou ránou prostřelil Ždimeru, čímž strhl vedení na plzeňskou stranu. A co víc, ještě před koncem zdvojnásobil plzeňské vedení Václav Svoboda.

Do druhého dějství vstoupili Západočeši ideálně. Po dvou minutách vstřelil svou druhou branku Eliáš Matoušek, na kterého o další dvě minuty navázal v přesilové hře Dário Blengino. Matěj Tománek měl následně na hokejce další branku, ovšem neuspěl. Ve stejné minutě se do stejné pozice dostal Jan Fodor a tomu se již kotouč povedlo dostat do sítě. Jihlava prohrávala o pět branek, vzdát se nicméně nechtěla. Tomáš Havlena dokázal z úniku snížit, na kterého poté ještě navázal Tomáš Kubín. Více toho ovšem Jihlava již nestihla, Plzeň zvítězila ve finále 6:3, čímž mohly naplno vypuknout plzeňské oslavy.

Foto: FB HC Dynamo Pardubice - mládež