DOR: PLZ - LIB

Dorost načepoval Tygrům poctivou desítku!

Ve třetím kole se proti sobě utkala dvě neporažená mužstva. Od první minuty ovšem patřilo utkání jednomu celku, Plzeň nakonec svého soupeře zasypala deseti góly!

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

10:2
2:1, 4:0, 4:1

Branky a nahrávky: 09:42 Tománek (Fodor, Kamas; 5/4), 10:45 Bělík (Kamas, Ferda; 5/5), 21:21 Matoušek (Bělík, Ferda; 5/5), 25:12 Maxa (Fodor, Tománek; 5/4), 27:16 Fodor (Pitter; 5/5), 33:50 Tománek (Maxa, Fodor; 5/5), 41:51 Stupka (Fodor, Kamas; 4/5), 43:51 Boskovic (Tománek, Pitter; 5/5), 48:30 Bělík (Matoušek; 5/5), 50:05 Tománek (Pitter, Maxa; 5/5) – 13:52 Šubin (5/5), 52:56 Novák (Kachlíř, Kučera; 5/4). Rozhodčí: Šperl – Rubáš, Schmiedt. Diváci: 55. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 10:1, 10:2.

Rozhodčí: Šperl – Rubáš, Schmiedt

vyloučení
6:7
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
0:0
Zblokované střely
0:0
Hity
0:0
Vhazování
0:0
Diváci
55

HC Škoda Plzeň

Osvald – Ferda, Pitter, Fiala, Boskovic, Šulan, Kamas – Matoušek, Slováček, Mečl, Bělík, Tománek, Mertl, Maxa, Fodor, Stupka.

Bílí Tygři Liberec

Charvát (34. Maxin) – Pufr, Vaněček, Pacovský, Srnský, Kachlíř, Novák, Tureček – Fadrhonc, Čančík, Šejc, Krajdl, Němec, Choma, Filo, Čutta, Šubin, Kučera.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Václav Osvald 60 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Šimon Bělík 2 1 3 3 0
Martin Boskovic 1 0 1 3 2
Tadeáš Ferda 0 2 2 4 0
Matyáš Fiala 0 0 0 0 0
Jan Fodor 1 4 5 5 2
Jiří Kamas 0 3 3 5 0
Eliáš Matoušek 1 1 2 3 2
Jiří Maxa 1 2 3 4 0
Martin Mečl 0 0 0 -1 0
Josef Mertl 0 0 0 -1 0
Václav Pitter 0 3 3 2 0
Jakub Slováček 0 0 0 -1 2
Filip Stupka 1 0 1 4 2
Marek Šulan 0 0 0 0 0
Matěj Tománek 3 2 5 4 2

komentář

Škoda měla dobrý vstup do utkání, hned ve druhé minutě se snažil otevřít skóre Eliáš Matoušek, který byl sám mezi kruh, avšak Charvát jeho pokus dokázal zastavit. Neujala se ani rána Martina Mečla z ostrého úhlu. Liberec se dostal více do hry z přesilové hry, puk zajímavě poskakoval po brankové čáře, avšak skóre se nadále nezměnilo. To nastalo až v desáté minutě, kdy si úvodní početní výhodu zahrála i Škodovka, ta jí navíc využila hned po sedmi vteřinách. Vyhrané buly se dostalo na modrou čáru ke Kamasovi, ten přihrál na pravý kruhu Janu Fodorovi, který se neunáhlil, všiml si dobře postavené hokejky Matěje Tománka, který jen šikovně usměrnil puk do sítě. Navíc hned o minutu později se dostali indiáni do dvoubrankového vedení. Tygři ztratili kotouč na modré čáře, toho se ujal Jiří Kamas, který oslovil za obranou volného Šimona Bělíka, který přesnou ranou prostřelil Charváta. Následně se dočkali i Severočeši. Jan Šubin vystřelil z levého kruhu, následně se dostal i k dorážce své vlastní střely, kterou si nešťastně jeden z obránců Škody srazil do vlastní sítě. Jako poslední v první části hry měl slibnou šanci Matěj Tománek, jeho bekhendová rána ovšem skončila pouze v rukavici brankáře Liberce.

Prostřední část odšpuntoval Eliáš Matoušek, který se krásně proháčkoval mezi obránci Liberce, následně si krásně poradil i s gólmanem. Nedlouho poté si indiáni zahráli druhou přesilovou hru v utkání a i tu dokázali využít. Matěj Tománek nejprve střílel z levé strany, avšak neuspěl, odražený kotouč poté od zadního mantinelu přihrál k volnému Jiřímu Maxovi, Který se prosadil tvrdou ranou pod břevno. Za další dvě minuty se domácí hokejisté mohli znovu radovat, Jan Fodor dostal parádní přihrávku za obranu, samostatný únik poté proměnil po přesně střele k tyčce. Škoda byla nadále při chutí, naopak Liberec vůbec nestíhal plzeňskému tempu. Krátce za polovinou zápasu si vzal Matěj Tománek ve středním pásmu puk pod svá bedra, dostal se s ním přes několik hráčů až před Charváta, kterému nedal šanci. Sedmou branku měl na hokejce Tadeáš Ferda, ovšem před prázdnou bránou mu sjel puk z čepele hole, po čtyřiceti minutách vedla Škoda nad svým soupeřem jasně 6:1.

Na startu poslední dvacetiminutovky hráli hosté přesilovku, skórovali však domácí ve vlastním oslabení. Plzeň se dostala do rychlého přečíslení, Jan Fodor oslovil na druhé vlně najetého Filipa Stupku, který se štěstím propasíroval puk až do sítě. Jen o chvíli později byl nejprve Martin Boskovic sám před gólmanem, obránce Škody mířil pod horní tyčku, avšak Maxin zasáhl svým ramenem. Jen o pár vteřin ale přece jen jeho střela po ledě skončila v síti. Modrobílí si utkání naprosto užívali a za to byli odměnění dalšími brankami. Při další akci Eliáš Matoušek získal u mantinelu kotouč, ten poté od zadního mantinelu předal před branku, kam si najel Šimon Bělík a ten nadvakrát dostal kotouč do sítě. Ve vzduchu byla cítit desítka, ta nakonec přišla na začátku 51. minuty. Václav Pitter od modré čáry nahodil kotouč před branku, kde ho šikovně tečoval mezi betony Maxina Matěj Tománek, který tím završil svůj hattrick! Poslední slovo v zápase nicméně měli hosté, kteří zásluhou Dominika Nováka zkorigovali na konečných 10:2. Škoda Plzeň zvítězila i ve třetím zápase v probíhající sezóně.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Nejlepší výkon našich hráčů za poslední dvě sezóny. Až na pár drobností to od první minuty vše klapalo na sto procent. Kluci podali moc hezký výkon, není jim co vytknout. Všichni jsme si zápas užívali.“

Vojtěch Fiala (Bílí Tygři Liberec): „Gratulace Plzni, dnes nás ve všech situacích naprosto přehrála. My jsme sem nepřijeli připravení odevzdat kvalitní výkon, od nás to bylo dnes strašně málo.“