DOR: PLZ - LIB

Matěj Tománek hattrickem proti Liberci vystřelil první výhru na turnaji

Po úvodní prohře na nájezdy nastoupili plzeňští indiáni do dalšího zápasu proti Liberci, který pro změnu na úvod porazil maďarského soupeře 3:1.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

3:1
1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 19. Tománek (Pitter, Fodor), 28. Tománek (Pitter), 40. Tománek (Boskovic) – 23. Beneš (Zeman).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Rozhodčí: Kratochvíl – Jakubec, Obr.

HC Škoda Plzeň

Osvald (Beran) – Pitter, Hanzlík, Fiala, Strnad, Boskovic, Ferda – Fodor, Tománek, Slováček, Blengino, Chasák, Matoušek, Mečl, Svoboda, Bělík (C).

Bílí Tygři Liberec

Charvát (Maxin) – Novák, Tureček, Srnský, Fiala, Zeman, Malena, Pufr (C) – Čančík, Kučera, Šubin, Šejc, Filo, Choma, Beneš, Horwig, Kiwter, Železný.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň toužila ve druhém zápase uspět a připsat si první výhru, úvodní šanci měl ovšem Liberec, v rychlém přečíslení dvou na jednoho Kučera ovšem skóre neotevřel. Vzápětí ani jeden tým nevyužil početní výhodu, i když šance na obou stranách byly. Když už to vypadalo, že první třetina skončí bez branek, Škoda udeřila. Václav Pitter s Janem Fodorem vytvořili střeleckou pozici pro Matěje Tománka, který krásnou ranou poslal indiány do vedení.

Jenomže zkraje druhé třetiny srovnal Dominik Beneš a opět se začínalo od nuly. Škodu poté důležitým zákrokem podržel Václav Osvald, který si poradil se situací dvou na nikoho. To naopak na druhé straně se dostal do samostatného úniku Matěj Tománek, který po krásné akci vstřelil svou druhou branku v zápase. Zdvojnásobit plzeňské vedení mohl Jan Fodor, jeho projektil Charvát zastavil na poslední chvíli. Proti druhé brance Beneše byla zase horní tyčka. V závěru to Bílí Tygři zkusili při hře bez brankáře, risk ovšem nebyl zisk, opuštěnou klec trefil Matěj Tománek, který tím zkompletoval svůj hattrick. Škoda porazila Liberec 3:1 a bere první výhru.