DOR: SPA - PLZ

Šach mat v prodloužení! Dorost porazil Spartu i v odvetě

Po třech dnech se proti sobě znovu utkaly týmy Plzně a Sparty. V pátek slavili indiáni na svém ledě 7:3, dnes zvládli i odvetu v hlavním městě.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:4p
2:1, 1:1, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 2x Matoušek, 2x Bělík
Průběh utkání: .

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Obě mužstva se proti sobě potkala v pátek v rámci prvního přátelského utkání před novou sezónou. Škoda utkání naprosto opanovala, když zvítězila 7:3. Lví podíl na tom měla útočná první formace indiánů, která zařídila hned šest branek. Hattrick vstřelil Jan Fodor s Matějem Tománkem.

Dnes přišla na řadu odveta, která byla o poznání vyrovnanější, dané i tím, že trenéři Plzně dali některým hráčům volno. Po čtyřiceti minutách vedla domácí Sparta 3:2, jenomže Západočeši se nevzdali, ve třetí části srovnali a v prodloužení následně rozhodl svou druhou brankou Šimon Bělík. Dvě branky rovněž vstřelil i Eliáš Matoušek.

Plzeňské dorostence nyní čeká další zápas v neděli, kdy na svém stadionu od 18:30 hostí švýcarský Davos.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Hodně těžké utkání, my jsme nechali dneska odpočívat nějaké hráče. Na ostatních hráčích bylo vidět, že se s tím trochu trápili. Navíc jsme na stadion přijeli později, měli jsme tudíž i pomalejší rozjezd. Prohrávali jsme, avšak kluci věřili, že zápas mohou otočit, našli v sobě síly, které zapříčinily, že jsme utkání v prodloužení nakonec otočili a vyhráli.“